Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

"Το Μουσείο Πάει Σχολείο’’ Περιοδική έκθεση κειμηλίων του Επαναστατικού Αγώνα στο Κιλκίς

 Μια μοναδική ευκαιρία να βρεθούν κοντά στο περιβάλλον της Επανάστασης του 1821 και να συνομιλήσουν με την ιστορία και τους κορυφαίους πρωταγωνιστές της έχουν οι μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς.

Η πόλη του Κιλκίς φιλοξενεί για λίγες ημέρες την πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση ‘’Το Μουσείο Πάει Σχολείο’’ όπου θα προβληθούν σημαντικά τεκμήρια μιας εποχής που σηματοδότησε τον αγώνα για την ελευθερία του επαναστατημένου έθνους δίνοντας στη σχολική κοινότητα τα ερεθίσματα να κατανοήσει αλλά και να εμπνευστεί από την ιστορική διαδρομή των 200χρόνων έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοδική ιστορική έκθεση ταξιδεύει σε δεκαεπτά επιλεγμένες πρωτεύουσες Δήμων της χώρας, ανάμεσα στις οποίες και το Κιλκίς.
Η εκπαιδευτική δράση ‘’Το Μουσείο Πάει Σχολείο’’ τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021 σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη,
Η έκθεση θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι του Covid- 19. 



Τη δράση θα παρακολουθήσουν  οι τάξεις: Ε, Στ1 και Στ2.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου