Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Πρόσθετες πληροφορίες!


   Βάση την  υπ’ αρ. 51888/ΓΔ4/6.5.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών, «Τρόπος επαναλειτουργίας σχολικών μονάδων μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους» (Β’ 1739), προκειμένου να περιοριστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών/τριών των τμημάτων, υιοθετούνται πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών . Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διαλειμμάτων και το πρόγραμμα εφημεριών δύναται να αναπροσαρμόζονται κατά παρέκκλιση του π.δ. 79/2017. Δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των αιθουσών. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία του Ολοήμερου προγράμματος καθώς και της Πρωινής Ζώνης.  
  
   Ώρα προσέλευσης μαθητών, όπως γνωρίζετε, είναι  08.00-08.15 πμ . 
   Οι μαθητές θα παραμένουν έξω από το χώρο του σχολείου διατηρώντας αποστάσεις με ευθύνη των γονέων τους. Με το άνοιγμα των θυρών θα μεταβαίνουν απευθείας  στις αίθουσες διδασκαλίας όπου θα τους υποδέχονται οι εκπαιδευτικοί των τάξεων. Τα νέα διαμορφωμένα ωρολόγια προγράμματα  -χωρίς βασικές αλλαγές- θα δοθούν στους μαθητές εντός της τάξης. 

  Η αποχώρηση των μαθητών από τις τάξεις προς τον προαύλειο χώρο στις 13.15 θα γίνεται  τμηματικά.
  • ·      1η ομάδα:   Στ και Ε τάξη 
  • ·       2η ομάδα : Δ και Γ τάξη 
  • ·         Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στους μαθητές της Α και Β τάξης οι οποίοι θα αποχωρούν από το σχολείο τελευταίοι –στις 13.15 και έπειτα- ώστε να αποφεύγεται  ο συνωστισμός.

Στα  διαλείμματα έχουν προβλεφθεί τα παρακάτω:

  • Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο και διαφορετικοί χώροι για        τους μαθητές κάθε τμήματος/υποτμήματος.      
  •  Φυσικός αερισμός των αιθουσών, ιδίως στο διάλειμμα.
  • Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ). 

    Για τη μη αναστολή λειτουργίας τμημάτων, λόγω του δικαιώματος χρήσης αδειών ειδικού σκοπού εκπαιδευτικών, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες  από το σχολείο μας  -όπως αυτές προβλέπονται- για τις οποίες οι γονείς των τμημάτων αυτών θα λάβουν γνώση εγκαίρως.

   Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών.  Τα κυλικεία των σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. 

   Συνεπώς:
1.  τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους κολατσιό  καθώς και μπουκάλι με νερό.
2. Σας παρακαλούμε να νουθετήσετε τα παιδιά, ώστε να τηρούν τους κανόνες (στους οποίους θα αναφερθούμε εκτενώς την πρώτη ημέρα του σχολείου),  προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
3. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου ΚΑΝΕΝΑΣ γονιός δεν θα εισέρχεται στον αύλειο χώρο. Όσοι χρειάζονται κάτι, (εγγραφές, άδειες κτλ) θα το διευθετούν μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τη διεύθυνση του σχολείου.
4. Σε περίπτωση αδιαθεσίας (εκδήλωσης συμπτωμάτων, όπως πονοκέφαλο, πονόλαιμο, καταρροή, βήχα, πυρετό κτλ), το παιδί πρέπει να παραμένει στο σπίτι και να ενημερώνεται ΑΜΕΣΑ η σχολική μονάδα.
5. Η λειτουργία της σχολικής τάξης διαφοροποιείται ως εξής: οι δάσκαλοι δεν θα γράφουν στα τετράδια των μαθητών , δεν θα μοιράζουν φωτοτυπίες, και θα είναι οι μόνοι που θα γράφουν στο πίνακα. Τα παιδιά θα κάθονται μόνα τους ανά θρανίο, θα πρέπει να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και δεν  θα ανταλλάσουν αντικείμενα μεταξύ τους (μολύβια, σβήστρες  κτλ) και για αυτό θα πρέπει να ελέγχετε τα πράγματά τους καθημερινά, ώστε να έχουν όλα τα απαραίτητα ( και καπέλο για τα διαλείμματα). Επισημαίνουμε ότι δεν θα γίνεται μετάβαση των μαθητών σε άλλες τάξεις για την υλοποίηση μαθημάτων ΤΠΕ και μουσικής. Επίσης, παρακαλείσθε να κρατήσετε τα βιβλία των παιδιών για ενδεχόμενη χρήση τους την επόμενη χρονιά.

   Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και ευελπιστούμε ότι με τη συμβολή όλων μας, θα κυλήσουν όλα ομαλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου